Google+

Mobiltilpasset design

Mobiltilpasset design

04
nov

Mobiltilpasset design brukes for at hjemmesiden skal vises optimalt på alle plattformer. For eks: PC, Mac, Bærbar pc, iPhone, iPad, Android og Surface.

Det er ikke lenger nok å bare tilpasse hjemmesiden din vanlige nettleser som Internet Eksplorer, safari, chrome, og firefox. Man må også tilpasse hjemmesiden de ulike skjermstørrelsene som finnes og fjerne irrelevant informasjon på små skjermer slik at brukeren av nettstedet ikke må forstørre og dra rundt på nettsiden for å finne riktig informasjon.

21. april 2015 oppdateres Googles algoritme for å imøtekomme en eskalerende mobil søketrend. Da er det viktig hjemmesiden din er optimalisert for ulike skjermstørrelser.

Snakk med av våre eksperter på mobiltilpasset design og finn ut hva vi kan gjøre for dere. Her kan du også teste om siden din er mobilvennlig.

58% av trafikken på nettstedet ditt kan komme fra mobile enheter og nettbrett. Det å utelukke et mobiltilpasset design på hjemmesiden kan i verste fall resultere i at du mister et salg eller at kundene ikke finner informasjonen de leter etter. Det kan også resultere i mer support. Ved å bruke et mobiltilpasset design, kan du øke konventeringen på nettsiden din ved å gi brukeren din relevant informasjon i et format som er lett leselig og lett tilgjengelig.

Fra og med 21. april 2015 vil mobilvennlige nettsider favoriseres i søkeresultatet. Tilsvarende vil nettsider som ikke er optimalisert for mobil og nettbrett stå i fare for å miste gode plasseringer. Endringen påvirker alle mobile søk over hele verden.

Er din hjemmeside klar for oppdateringen? Her er google testen hvor du kan teste hvor mobilvennlig hjemmesiden din er. Når testen er gjennomført vil du motta eventuelle tips til hva du bør gjøre for å stå bedre rustet til den nye hverdagen. 

All erfaring tilsier at det å være fremtidsrettet lønner seg og mobilbruken er økende når det gjelder søk etter produkter og tjenester. Derfor har Vidi et mål om å levere alt på mobiltilpasset design.

Det er ikke alltid det lar seg gjøre å lage et mobiltilpasset design men i de fleste tilfeller løser vi denne utfordringen. Utfordingene kan være design som inneholder for eks; Innhold fra en tredjepart som bannere og annet type innhold som ikke lar seg skalere. Skulle slike utfordringer dukke opp så kan du ta kontakt og spørre oss om rådgivning.

Hver dag vokser antall enheter, plattformer og nettlesere som trenger å fungere sammen med nettstedet ditt. Tilnærmingen av design for denne kompleksiteten representerer et fundamentalt skifte i hvordan vi skal bygge hjemmesider for tiåret som kommer.

Skrevet av Cecilie Dahl