Offentlig Nettside

Gjennom flere år har vi spisset våre leveranser for å kunne levere kostnadseffektive og skreddersydde løsninger til Offentlig virksomhet.

  • Konkurransetilsynet logo
  • Klagenemndssekretariatet logo
  • Riksantikvaren Logo
  • Dinutvei logo
  • Bergen kommune logo
  • BTO Logo

Engasjer, informer og vær synlig

Vidi har lang erfaring med å designe og utvikle nettsteder og portaler for offentlig sektor. Vår kundemasse er hovedsakelig i Bergen og Oslo, men vi leverer digitale løsninger til hele landet.

Et utvalg av våre offentlige kunder: Konkurransetilsynet, Riksantikvaren og klagenemndssekretariatet.

Ta kontakt så sender vi dere et anbud basert på deres kravspesifikasjoner eller behov for offentlig nettside.

ITIL

Information Technology Infrastructure Library

Vi benytter ITIL V2 som kvalitetssikringssystem.

ITIL er en rekke prosesser som fokuserer på planlegging og tilrettelegging av tjenestetilbudet og man har et stort fokus på forbedringer.

Vi har taktiske prosesser som fokuserer på tjenesteleveranse. Disse prosessene fokuserer på planlegging og tilrettelegging av tjenestetilbudet og man har stort fokus på forbedringer.

Innenfor dette området har vi prosessene:

– Tjenestenivåavtaler

– Økonomistyring

– Kapasitetsstyring

– Beredskapsplanlegging

ITIL Vidi

Drift og sikkerhet

Alle våre systemer driftes og kjøres i skyen

Vi har et driftsmiljø som kontinuerlig overvåkes av automatiserte systemer som web application firewall og nedetid varsling. Dette sikrer stabil drift og avvergelse av mulige angrep mot ditt nettsted. Vi har både serverlokasjon i Norge og utlandet.

Ved behov kan du få et eget test miljø hvor vi kan gjør all din videreutvikling av nettstedet uten nedetid. Dette sikrer stabilitet for dine kunder under en periode med videreutvikling.

Innhold og språkvask

Vi har in-house tekstforfattere som kan hjelpe deg med tekster til nettsiden din.

Det kan være utfordrende å produsere godt og nok innhold. Vi bistår deg som kunde hele veien og har in-house eksperter på innhold, kommunikasjon, design og teknisk. Våre tekstforfattere jobber med innhold på en måte som ivaretar dine fokusord i henhold til søkemotoroptimalisering.

Innholds­overføring

Vi kan overføre innhold fra alle CMS

Vi har utarbeidet flere typer for overføring av innhold fra eksisterende sider. Vi har bla. overført innhold fra Typo3, Ez-publish, WordPress. Metodene som vi bruker er: Integrasjonoverføring, filoverføring (xml, json, csv, disk), Crawl (Henter synlig informasjon rett fra nettsiden) og databaseoverføring. Hvilke metoder som blir brukt er avhengig av tilgjengelig data og hvilke tilganger vi har. For kunder som har flyttet en offentlig nettside fra eksisterende CMS til WordPress har vi ferdigutviklede import/eksport rutiner.

Universell utforming

Nye krav om universell utforming kom juni 2019

Innen 2020 må alle norske nettsider være universelt utformet. Fra og med 2019 ble universell utforming innlemmet i norsk lov og det ble et krav for alle offentlige nettsider.

Vi kjenner regelverket og har siden 2018 utviklet nettsider i henhold til universell utforming. Universell utforming skal sikre at mennesker med ulike behov skal kunne lese siden ved hjelp av hjelpemidler. I Norge har 3 av 10 utfordringer når det kommer til syn og hørsel. Dette er 30% av kundene dine!

Les mer om universell utforming

Difi logo offentlig nettside
Wordpress

Anerkjent CMS

Wordpress står for 60% av markedet

Vi benytter oss i hovedsak av verdens mest brukte CMS for nettsider: WordPress. Vi har utviklet en rekke ulike løsninger, som dekker svært ulike behov. WordPress er en løsning som gjør det raskt å implementere en ny nettside. Mulighet for fantastisk design og en rekke plug-ins gjør at mange kunder foretrekker WordPress. Vi har utviklet en del egne plug-ins og løsninger for WordPress som gjør våre løsninger sikrere og mer skalerbare. De siste årene har vi spisset våre leveranser mot offentlig virksomhet og funnet at WordPress er et utmerket verktøy for å utvikle en offentlig nettside.

Les mer om WordPress her

Internt nettside-søk

Søk og filtering

Alle våre offentlige nettsider kan leveres med søk, enten det er enkelt eller avansert søk. Vi har levert søk til kunder som Konkurransetilsynet.no, klagenemndssekretariatet.no, og riksantikvaren.no.  Eksempel på søkefunksjonalitet vi tilbyr er: Filtrering i søk, vekting av søkeresultat, søk i pdf/ filer, søk via Elastic Search (open source integrasjon) og solar search (open source integrasjon).

Konkurransetilsynet mobilvisning

Mobiltilpasset design

Visste du at 70% av brukerne som besøker nettsiden din bruker smarttelefon?

For en offentlig nettside er det viktig å tenke på mobiltilpasning. Vi bruker begrepet «Mobile first» og med det mener vi at webdesign skal være like bra på mobil som på desktop. Dine kunder skal finne all tilgjengelig informasjon, på alle skjermstørrelser. Ved bruk av mobiltilpasset design eller som vi sier på fagspråk: responsivt design, vil navigasjon og lesbarhet fungere likt på alle enheter.

Integrasjoner

Vi har ekspertkompetanse på integrasjoner og kan lage tilpassede integrasjoner mot de fleste løsninger. WordPress har også stort utvalg av integrasjons plugins. Vi har bla. laget integrasjoner mot AD, Super Office, Elastic Search,  webmegler, mailchimp og ibooking. Denne listen utvides stadig og vi kan integrere alle tjenester som har API mot en offentlig nettside.