Referanser

Referanser-vidi

Kurs i sosiale medier for Lærere

Prosjektet

 

Design og utførelse

Sosiale medier blir brukt daglig av de fleste aldersgrupper, fra eldre til barn ned i barneskolealder. Ni av ti norske tiåringer har i dag egen mobil og benytter ofte mobilen til kommunikasjon i sosiale medier.

Den utbredte delingskulturen som finnes blant barn og unge på sosiale medier er for det meste positiv men vi vil belyse både de positive og negative sidene ved bruk av sosiale medier. Mobbing i sosiale medier har blitt et økende problem og tjenester som ask.fm, Jodel og andre anonyme tjenester gjør at det er svært viktig å gi barna verktøy til å håndtere denne formen for kommunikasjon.

For lærere er det blant annet viktig å vite hvilke sosiale medier som er i bruk blant elever og hvordan disse fungerer. Hvordan foregår mobbing på nett og hvor? For de yngste kan det være viktigst å få informasjon om kjøreregler på nett, hva er trygt, smart o.l. Hva kan skje med et bilde som er sendt via snapchat? Hvordan sette opp profiler til å være ”privat” og ikke ”offentlig”?

Kurset passer for skoler som ønsker å gi sine ansatte og/eller elever informasjon om nettvett og bruk av sosiale medier.