Tjenester

Synlighet på nett - SEO

Alle selskaper, bedrifter og organisasjoner har et mål.

Det kan være å selge en vare eller en tjeneste. Målet kan også være å informere og påvirke som feks en kommunes behov for å informere sine innbyggere om saker som er viktig for dem. Målet er uansett at informasjonen skal være lett tilgjengelig og lett å finne.

Teknikken for å gjøre seg mest mulig synlig blant alle andre som ønsker kundenes og brukernes oppmerksomhet kalles søkemotoroptimalisering, vanligvis kalt SEO (search engine optimization). Til tross for at vi har andre søkeverktøy enn Google så er de så dominerende at vi velger å se bort fra søkemotorer som Bing, Yahoo og DuckDuckGo når vi snakker om søk. Google har en så stor markedsandel at det er blitt et eget verb «å google» i Norge. Når vi snakker om søk og SEO er det derfor Google vi referer til.

Måten dette gjøres på er å tilpasse nettsiden slik at det blir enkelt for søkemotorene å indeksere og finne siden. Dette er en ganske omfattende prosess som er teknisk krevende å forklare i detalj. Det er også en pågående prosess da Google hele tiden endrer algoritmene for søket slik at en side som var optimalisert for ett år siden ikke lenger treffer like bra. Det handler om at siden skal være mest mulig relevant i forhold til det brukeren eller kunden søker etter. Søker en etter for eksempel «blomsterbutikk bergen» er det nettsider og nettbutikker med blomsterbutikker i Bergen som skal komme øverst på søket og ikke gartnere i Oslo. Dette innebærer at måten siden er bygget opp på er viktig. Innholdet er særdeles viktig og det er også viktig med detaljer som gjør at siden din rangeres høyere enn konkurrentens.

Hvorfor er SEO viktig? Tall fra Google viser at det er under 1% som går inn på side 2 på google søket. Brukerne googler heller på nytt med litt andre søkeord før de begynner å bla. De øverste plassene på google har nesten alle klikkene og verdien av å ligge høyt på generelle søk er

Vi i Vidi er eksperter på SEO og å tilpasse alle nettsiden vi utvikler slik at de oppnår høyest mulig rangering i Google. Dette er særlig viktig på såkalte organiske søk, men er også viktig dersom du tenker å annonsere på Googles annonsenettverk AdWords. Dess bedre SEO siden din har dess høyere vil dine annonser bli rangert. Kontakt oss dersom du ønsker en gratis vurdering av SEO på din nåværende side

Telefon

55 69 93 50